Riktig tetting med høy kvalitet - Mataki Norge

Riktig tetting med høy kvalitet

Av 01-10-2022 
Bilde2
Tettedetaljer bør gjennomføres på en systematisk riktig måte for å gjenskape høy kvalitet hver gang

Velg riktig produkt på rett sted
Å velge riktig produkt på rett sted forhindrer utilsiktede feil på en enkel måte.

Å teipe dampsperre er noe av det enkleste vi gjør, men er nok allikevel der hvor det gjøres mest feil. Hvordan kan det være slik? Jo, det kommer av for de fleste velger feil tape når de skal teipe skjøtene. De fleste bruker en armert plast tape, som f eks vår Mataki Flex Tape ved teiping av skjøter. Når man skjøter dampsperre, skal man alltid bruke papir-tape.

Hvorfor det? Det er fordi en plast tape strekker seg når man teiper lange strekk, som på vegg eller tak. Det kan gjøre på teipen har innebygd spenning når du lukker veggen. Noe som kan føre til at teipen løsner etter hvert, og du får en skjøt som ikke er lufttett. En papir-tape er ikke mulig å strekke, og du vil unngå problemet.

I tillegg er Mataki Paper Tape enklere å jobbe med. Bare å rive over når du skal kappe den. Plastbaserte taper brukes for å tette detaljer.

740012

Se monteringsvideo: Bruk Papirtape til lange strekk.
 
Bruk preaksepterte løsninger
Mataki Window Tape er en preakseptert løsning som sikrer god kvalitet.

Det enkleste er å innarbeide faste rutiner i forhold til tettedetaljer. Tetting rundt dører og vinduer er gode eksempler. Ved å benytte Mataki Window Tape innarbeider man et system som gir et godt utgangspunkt for lufttette løsninger. At den i tillegg er enkel å bruke, og sannsynligvis raskere å jobbe med tradisjonelle koniske, er bare en fordel.

Mataki Window Tape leveres i både 70 og 100 mm bredde, og kan teipes på vindu- eller dørkarm før montering. Det sikrer rett utførelse på en smart måte.

112597 window70

Se monteringsvideo: Rask montering av vindustape

Enkle rutiner som sikrer høy kvalitet
Det enkle er ofte det beste

To-trinns tetting med bunnfyllingslist og fugemasse gir en tetting med høy kvalitet. Fugen gir god lufttett tetting, mens en regnskjerm beskytter mot nedbør og UV-stråler. Bak regnskjermen lages et drenert luftrom som ventileres og dreneres til det fri.

Mataki Bunnfyllingslist og Mataki M30 Fugemasse egner seg godt til en slik løsning.

bunnflist og m30
Se monteringsvideo: Riktig tetting med bunnfyllingslist.
 
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vår blogg og få en samling av våre nyeste bloggposter på epost, en gang i måneden.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn