Mataki Radon Komplett

Mataki Radon Komplett

01-02-2016 
Av: Owe Svensson
Grunn
En håndverker legger radonsperre.
Mataki Radonsperre System er gjennomtestet for bruk i norske boliger. Radonsperren med tilbehør produseres hos ISO-sertifiserte og godkjente bedrifter.

Radongass er satt på dagsorden for alle som skal bygge i Norge fra og med 1. Juli 2010! Myndighetene har på bakgrunn av lang erfaring og forskning innen helseskader pga radongass vedtatt en forskrift for alle som skal bygge.

Hva er radongass?
Tverrsnitt av radonsperre mot grunnmurRadon er en usynlig og luktfri gass, som dannes kontinuerlig i jordskorpa. Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav, og helsefaren oppstår først når gassen siver inn og konsentreres i vårt innemiljø. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) er radon viktigste årsak til utviklingen av lungekreft nest etter aktiv røyking. Det er anslått at radon i boliger forårsaker rundt 300 lungekreft dødsfall i Norge pr år. Radon forekommer i alle slags bygninger og maksimal radonrisiko er summen av opphold i ulike bygninger på jobb og privat.

Må jeg?
Fra og med 1. juli 2010 krever byggeforskriftene at det monteres radonsperre i alle nye bygninger hvor folk oppholder seg! Det kreves at ferdigattest viser at alle tiltak er i henhold til forskriften, og utbygger vil holdes ansvarlig for eventuelle feil/mangler i opp til 5 år etter nybygget ble ferdigstilt!

Så svaret er – JA; man trenger radonhindrende tiltak i form av radonsperre og ett sekundærsystem (radonbrønn) som kan aktiveres om radonkonsentrasjonen er over tillatt krav.

Det komplett radonsystem
Mataki Radon Komplett er et system som vi har utviklet for å forenkle prosessen i forbindelse med å montere radonsperre. Mataki Radon Komplett består av alt det man trenger for primærtiltaket, og det eneste man trenger i tillegg er Mataki Radonbrønn for å tilfredsstille sekundærtiltaket.

Mataki Radonsystem
Mataki Radonsystem består av mange varianter foruten Mataki Radon Komplett. For større prosjekter har vi større radonsperremembraner både på rull og brettede versjoner.

Godkjenning
Mataki Radonsystem har teknisk godkjenning (TG 20222). 

Owe Svensson

Produktsjef i Mataki siden 2013.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.