Hvorfor valgte du Mataki sine undertak?

Hvorfor valgte du Mataki sine undertak?

19-10-2016 
Av: Tommy Starmer
Tak
Bilde av en håndverker i ferd med å legge undertak på taket.
Det kan være vanskelig å vite hvilken leverandør man burde satse på når man begynner et bygningsprosjekt, enten det er grunnen eller taket på huset som skal legges. Så hvordan klarer du å overbevise om at du sitter med de beste løsningene?

Valg av leverandør er minst like viktig som valg av materialer. Det er leverandøren som skal gi tips og råd om hele prosessen - fra hvilket undertaksbelegg kunden burde velge til primærbelegget er på plass.

Som leverandør av taktekkingsprodukter har Mataki bidratt til å skape gode prosjekter og resultater i en årrekke. Denne serien vil ta for seg ulike kunders opplevelser med Matakis produkter- denne gangen det diffusjonsåpne underlagsbelegget Halotex RS10.

Vestlandsbygg Florø AS

Prosjektleder for Vestlandsbygg Florø AS for kjeden Vestlandshus, Rune Ottesen, har brukt Halotex RS10 underlagsbelegg i to år. Han kan derfor vise til flere prosjekter hvor produktet har blitt benyttet.

Ett av dem er et byggefelt med 23 boenheter på Solheim i Florø hvor det ble lagt tak på alle enhetene. Dette var et prosjekt som varte i to år, og som derfor krevde en hel del runder med Halotex RS10.

Det nye underlagsbelegget for diffusjonsåpne undertak skulle benyttes på flere hustyper- alt i fra tradisjonelle trehus til funkishus. Jobben ble relativt komplisert fordi det krevde flere runder med beslag, bruk av dobbelt duk, og ikke minst mange sløyfer som skulle festes- alt for å få takene så tette som mulig, ut ifra de ulike forutsetningene.

For å få en bedre innsikt i prosjektlederens arbeid med Halotex RS10 slo vi på tråden til Rune Ottesen for en rask prat:

Hva ser du etter når du velger materialer? 
– Når jeg skal velge materialer ser jeg hovedsaklig etter god kvalitet- og selvfølgelig god pris.

Hva ser du etter hos en leverandør? 
– Jeg baserer meg gjerne på erfaringer i forhold til hvordan jeg har opplevd produktene til leverandøren tidligere, og tar utgangspunkt i dette når jeg skal velge på nytt.

Hvor finner du informasjon om nye produkter på markedet?
– Jeg finner for det meste informasjon om nye produkter som har kommet på markedet når jeg er på messer hvor vi møter ulike leverandører og får informasjon om produktene deres. I tillegg påvirkes sluttresultatet av de produktene vi velger så klart av kundebesøk fra selgere. Verken jeg eller de andre jeg jobber med finner sjeldent informasjon på nettet eller via andre metoder.

Hvordan var det å arbeide med Halotex RS10 undertak? 
– Det gikk veldig bra, og vi er veldig fornøyde med RS10-en. Snekkerne våre gir oss tilbakemelding på at de liker den veldig godt, og synes spesielt at limet fungerer veldig bra.

Er det noe du vil fremheve ved bruk av Halotex RS10? 
– Vi er i det store og det hele veldig fornøyd med dette produktet. Nå har vi brukt det i vel 2 år, og ikke opplevd en eneste feil med det.

Var det noen utfordringer dere møtte i forbindelse med prosjektet? 
– Vi har ikke møtt på utfordringer i forhold til dette produktet, men heller utfordringer i forhold til å få tettet takene helt. Dette går derimot mer ut på detaljene rundt prosjektene, og ikke ut på selve produktet.

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.