Hvordan velge leverandør av takbelegg

Hvordan velge leverandør av takbelegg

31-05-2016 
Av: Tommy Starmer
Tak
Bilde av tak under oppføring.
Det er ikke bare valg av materialer du skal gjøre før et byggeprosjekt, men også valg av leverandør.

Det er ikke bare valg av materialer du skal gjøre før et byggeprosjekt, men også valg av leverandør. Og selv om det finnes flere ulike leverandører, er det nok en som er den rette for nettopp deg og dine prosjekter. Men hvordan velger du så den beste? Vi gir deg noen tips til hva du kan se etter.

Noen som har erfaring og kan gi deg råd

Det holder ikke å bare komme med moderne produkter og nye ideer, om endringene ikke er basert på erfaring. Det er alltid lurt å finne en leverandør som kjenner til hva som er viktig ved ulike byggeprosjekter og har produktet tilpasset ulikt bruk.
Velg produsenter som kjenner det tøffe norske klimaet og har tatt dette med i beregningen når de utviklet sine produkter. Vi har ikke bare tøft vær, men også store geografiske forskjeller fra nord til sør. Erfarne leverandører vil kunne gi deg gode råd når det gjelder materialvalg og værforhold der du holder til.

Produktet skal være enkelt å legge

Det er viktig at de har taksystemer som er enkle å legge. Dette vil sørge for at prosjektet holder seg til tidsplanen og du sparer samtidig ressurser. Takbelegg som kommer med enkle festesystemer som er tette, sikre og raske å legge vil sørge for at dine ansatte ikke trenger å bruke unødvendig mye tid i ugunstige arbeidsstillinger, som kan forårsake skader og sykdom.
Se også etter leverandører som er godt kjent med alle krav som stilles til materialer og kan vise til at de utfyller alle disse. Har du spørsmål om produktet er det også en fordel om det er mulig å kontakte leverandøren og få en oppklaring i det du måtte lure på.

Lett tilgjengelig

Det skal ikke være vanskelig å få tak i produktene du ønsker å bruke. Ditt lokale byggvarehus har kanskje et godt utvalg, men har de riktig produkt? Husk at du har påvirkning på byggvareutsalget og hvilke systemer de velger å ha i butikk eller på lager. Er det et spesielt takbelegg du ønsker er det bare å spørre. Sørg for å etablere en god dialog med en proffselger du føler du kan stole på og som har kunnskap om den typen byggeprosjekter du jobber med. Ikke bare kan de gi deg gode tips og holde deg oppdatert på nye produkter, men du kan etterspørre produkter du vet vil gi deg resultatet du ønsker.

Et bedrift med fokus på kvalitet

Det er mye stolthet i arbeidet du gjør og sluttproduktet du overleverer til kunden skal være av ypperste kvalitet. Velg derfor en leverandør som er opptatt av det samme som deg: kvalitet og fornøyde kunder.

Velg også en leverandør som kan vise til at produktene deres har lang varighet. Loven tilsier at det er mulig å reklamere opptil 5 år etter at et bygg er sluttført (kilde). Velger du en leverandør som kan vise til kvalitet og lang levetid på produktene vil du slippe å bekymre deg for at nettopp materialene du bruker skal forårsake reklamasjoner.

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.