Hvordan holde deg oppdatert på hva som skjer i byggebransjen

Hvordan holde deg oppdatert på hva som skjer i byggebransjen

15-07-2016 
Av: Tommy Starmer
Tak
Bilde av et hus med nytt tak.
Byggebransjen er i konstant utvikling og det kommer stadig nye produkter på markedet, samt nye lover og regler å forholde seg til. Vi gir deg noen tips til hvordan du best kan henge med i svingene.

De fleste byggmestere har mange baller i luften, noe som fører til mange arbeidsoppgaver på kort tid. Dette gir lite tid til å følge med på endringer og oppdateringer i markedet. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å henge med i utviklingen.

Last ned e-boken: Spar tid og penger på byggeprosjekt

Sett av en fast tid til å se på viktige endringer
Enkelte endringer kan ha svært mye å si for din arbeidshverdag. Derfor kan det være smart å sette av en fast tid, eksempelvis en gang i uken, hvor du setter deg ned og undersøker hvilke endringer i byggeforskrifter og lover som har trådt i kraft, samt hvilke nye materialer som har blitt lansert.

Det finnes flere gode nettsider hvor du kan lese om de siste nyhetene innenfor byggebransjen:
  • Byggforsk: SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt som ikke bare tilbyr kunnskap om materialer til byggeprosessen, men som også løser utfordringer knyttet til byggeprosjekt og driver sertifiseringsvirksomhet. Her kan du derfor lese alt om nye byggeløsninger samt om lover og regler som gjelder for de ulike partene i et byggeprosjekt slik at du til en hver tid er oppdatert på hva du er ansvarlig for både under planleggingen, gjennomføringen og i etterkant av et byggeprosjekt.
  • Direktoratet for byggkvalitet: DiBK er et nasjonalt kompetansesenter for bygningsområdet i tillegg til å være en sentral myndighet innenfor flere områder av bygningsdelen i plan- og bygningsloven. De retter sitt arbeid mot både aktørene i byggeprosessen samt byggvaremarkedet for å øke kunnskapen om byggregler, byggkvalitet og byggesaksprosess. Denne nettsiden vil derfor alltid gi deg oppdatert informasjon om de siste endringene i bygningsloven.
  • Bygg.no: “Byggeindustrien” er en nettavis som holder deg oppdatert på nyheter fra byggebransjen. Kategoriene inkluderer blant annet bygg, anlegg, eiendom, rådgivere og byggevarer og gjør at du enkelt kan følge med på viktige hendelser innenfor bransjen, samt få nyttige tips fra andre bedrifter eller eksperter. Meld deg på deres nyhetsbrev slik at du får de siste nyhetene rett i innboksen.
  • Byggmesteren: Byggmesteren er et fagblad primært rettet mot byggebransjen. De publiserer blant annet innhold om byggekostnader, nye løsninger for byggeprosjekter og om ulike personer i bransjen. Dette er et lettlest fagblad som enkelt gir deg den informasjonen du trenger dersom du ikke har mye tid til å lese gjennom flere ulike saker.
  • Lovdata: På Lovdata finner du loven om planlegging og byggesaksbehandling, også kalt plan- og bygningsloven. Her kan du lese alle lover og forskrifter du som byggmester må forholde deg til. Dette involverer blant annet regler for ansvar i byggesaker, søknadsplikt og planlegging.
  • Regelhjelp.no - Byggebransjen: Regelhjelp er en såkalt veiviser til HMS-regelverket. Regelhjelp er rettet mot ulike bransjer, deriblant byggebransjen. Her vil du finne informasjon om alt fra arbeidsmiljø og internkontroll til strålevern og forurensing slik at du kan tilegne deg kunnskap om hvilke krav du som byggmester må følge.  

Snakk med andre i bransjen

Det er vel så viktig med nettverk slik at man plukker opp endringer og “rykter” om hva som skjer i god tid. Ved å snakke med andre kan du både bli informert om nye endringer du selv ikke har fått med deg, eller rett og slett lære av andres feil. Vær ikke redd for å dele med andre både når du har gjort noe feil, og når noe har gått bra. Du kan lære mye av andre, så vær også åpen selv.

Etabler et godt forhold til en leverandør du stoler på

Ved å etablere et forhold til en eller flere leverandører du stoler på vil du kunne få viktig informasjon om produkter som nettopp har kommet på markedet eller som er under utvikling. En dyktig leverandør vil også kunne gi gode råd om hvilke produkter som passer best til spesifikke prosjekt du holder på med akkurat nå. Ikke minst vil han eller hun kunne dele erfaringer fra andre kontakter som har opplevd samme eller lignende utfordringer du har.

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.