Hva er de viktigste forskjellene mellom Selvbygger og Super Safe Xtra?

Hva er de viktigste forskjellene mellom Selvbygger og Super Safe Xtra?

23-06-2016 
Av: Kjetil Henriksen
Tak
Bilde av en håndverker i ferd med å legge undertak på taket.
Ulike tak krever ulike belegg, men vet du hva som egentlig skiller de to takbeleggene fra hverandre?

Når du skal legge tak er det mye å tenke på. Belegget skal gjerne være enkelt og raskt å montere, samtidig som kvaliteten skal være god. Spar tid og penger på byggeplassen ved å velge det takbelegget som passer best til din bruk. Ved å velge riktig type takbelegg første gang, som du i tillegg har rikelig med kunnskap om, vil du unngå byggfeil og andre utfordringer som kan skape forsinkelse i byggeprosjektet. Korrekt montering og kvalitetssikring av produktet før montering kan også spare deg for problemer som kan oppstå i ettertid av byggeprosjektet, slik som danning av byggfukt.

Jo mer kunnskap du sitter på, jo bedre. Vi hjelper deg med å ta et informert valg basert på hva som skiller de to populære “gjør det selv” produktene Mataki Selvbygger og Mataki Super Safe Xtra.
 
Mataki Selvbygger

Selvbygger er et ett-lags selvklebende belegg. Det er et “gjør det selv” produkt med fokus på enkel montering, og monteringen krever verken bruk av varmluft eller åpen flamme. Belegget kan legges på nye tak og som omtekking av gammel takpapp. Det kommer i to varianter: Selvbygger 3 monteres på tak med minimum 3° fall og terrasse med minimum 1,4° fall. Selvbygger 6 monteres på fast underlag ned til 6°. Belegget egner seg spesielt godt til enklere prosjekter som garasjer, boder, lekestuer og småhytter hvor huseier monterer selv.

Selvbygger er produsert av elastisk og sterk SBS asfalt samt en kraftig glassfiber-forsterket polyesterstamme. SBS asfalten gir ikke bare god brukervennlighet, men også bedre feste for overflatestrøet. Den doble klebingen sikrer vanntette omlegg. Belegget festes med 125 pappstift per lengde i limfeltet og kan festes både vertikalt og horisontalt.

Fordelene:
  • Spesielt tilpasset nordisk klima
  • Enkelt å montere
  • Kommer i to varianter
  • God brukervennlighet
  • Konkurransedyktig pris
 
Mataki Super Safe Xtra

Matakis nyeste takbelegg er en selvbygger for proffen. Det er et ett-lags selvklebende takbelegg som kan legges på nye tak eller omtekke gamle papptak ned til 3°. Super Safe Xtra er, som Selvbygger, produsert av elastisk og sterk SBS asfalt samt en kraftig glassfiber-forsterket polyesterstamme.

I likhet med Selvbygger kan den benyttes til alle overnevnte produkter, men er spesielt egnet til pulttak og saltak. Super Safe Xtra kan også monteres på konstruksjoner hvor man normalt ville benyttet et eksternt taktekkerfirma. Belegget har et unikt festesystem med adskilt innfesting og klebefelt hvilket gjør det enkelt å montere samtidig som det gir deg god kontroll på klebingen. Den inntrukkede klebestripen gir 100% klebefelt, mens innfestingen utenfor klebestripen sikrer høyere kvalitet på skjøten. Tydelig markerte skrufester i form av piler sikrer korrekt innfesting. Dersom du tidligere har montert Selvbygger vil du mest sannsynlig kjenne deg igjen i utfordringene ved å feste 125 pappstift i limet, en prosess som kan være både klissete og vanskelig. I motsetning til Selvbygger monteres hver rull av Super Safe Xtra med 27 skruer istedenfor 125 pappstift, noe som gjør produktet til det raskeste belegget å montere.

Dersom du tidligere har montert Selvbygger vil du mest sannsynlig kjenne deg igjen i utfordringene ved å feste 125 pappstift i limet, noe som kan være både klissete og vanskelig.

I enkelte tilfeller hvor man normalt ville benyttet et eksternt firma til å sveise taktekking eller tekking under terrasse, er det nå aktuelt å ta kontroll på denne jobben selv. Da har du full kontroll på fremdrift og man slipper å benytte flamme på prosjekter hvor dette ikke egner seg.

Fordelene:
  • Mer kontroll over fremdriften i prosjektet
  • Raskere montasje enn Selvbygger
  • Større trygghet mot vannlekkasje på grunn av uberørt limefelt
  • Sikkerhet i dokumentasjon på grunn av merkede montasjepunkt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.