Halotex RS10 - Fullspekket råtass!

Halotex RS10 - Fullspekket råtass!

06-05-2016 
Av: Tommy Starmer
Tak
Bilde av RS10 undertak.
Mataki Halotex RS10 er et moderne diffusjonsåpent undertak som erstatter alle andre tilsvarende undertak. Hvordan er det mulig?

Fullspekket råtass

Mataki Halotex RS10 er et moderne diffusjonsåpent undertak som erstatter alle andre tilsvarende undertak. Hvordan er det mulig? Jo, ved å kombinere de beste egenskapene fra tre av våre andre diffusjonsåpne undertak, kan vi tilby noe av det beste som finnes på markedet. Et premium undertak spekket med de beste egenskaper.

Erstatter alle andre undertak

Vi har tatt hensyn til alle krav og bruksområder for diffusjonsåpne undertak i fremstillingen av Mataki Halotex RS10. Det betyr at valget er enkelt hvis du trenger et undertak som slipper ut fukt. Egner seg like godt både på tak som er isolert i takplanet, som på tak med ikke luftet kaldt loft. Uansett behov vil Mataki Halotex RS10 være det riktige valget.

Ekstra robust

Mataki Halotex RS10 er et av de mest robuste diffusjonsåpne undertak på markedet. Det er vann- og lufttett. Polyuretanmembranen (TPU), som er øverste lag, er svært motstandsdyktig mot rifter og slitasje, og Halotex RS10 skades heller ikke av oljer og tensider. Det underste laget består av en polyester fiberduk som er rivesterk og tåler røff behandling. I sum er Halotex RS10 et ekstremt robust undertak som gir ekstra trygghet både under montering og i mange tiår fremover.

Dobbel klebing

I vårt norske klima byr været på mange tøffe utfordringer. I en lufttett konstruksjon må du kunne stole på at klebeskjøter holder i år etter år. Derfor har vi utstyrt Mataki Halotex RS10 med en dobbel akrylkleber. Siden har vi latt Sintef Byggforsk gjennomføre en av Europas tøffeste aldringstester på denne type klebinger. Det gir deg trygghet for at skjøtene på Halotex RS10 er tette - år etter år!

Bilde av RS10 undertak

Suveren på sperrer

Ved montering på sperrer trenger du et robust undertak. Et undertak som beskytter deg om du f.eks. skulle trå feil. Vi har testet Mataki Halotex RS10 med sperreavstand opp til 120 cm. Selv opp til denne avstanden er Halotex RS10 gjennomtrampsikker med god margin.Suveren på taktro

På taktro er det andre utfordringer. Det er tryggere på taket med en fast taktro under beina, men det gir samtidig en mye sterkere belastning på undertaket. Både fordi man tråkker rundt på undertaket, og samtidig drar verktøy og materialer rundt på taket. Vanlige 3 og 4-lags diffusjonsåpne undertak er konstruert med en tynn membran i midten som sørger for dampåpenhet, luft- og vanntetthet. Når denne membranen skades vil det ikke være synlig. Mataki Halotex RS10 derimot, består bare av 2 lag. Det underste laget er en kondensduk, mens det øverste laget er en polyuretan (TPU) membran. TPU-membranen er vanntett, lufttett og dampåpen. Det vil si at du hele tiden har kontroll på kvaliteten. Får du en skade vil det være lett synlig, og du kan utbedre det enkelt med f.eks. vårt Multi-Band.

Mellomlagrer kondens

Som en ekstra trygghet finner du en kondensduk på undersiden. Den kan lagre store mengder kondens. På et typisk 150 kvm. stort tak vil Mataki Halotex RS10 kunne lagre opp til 30 liter vann. Det gjør undertaket mer tilgivende i forhold til diffusjonsåpne undertak uten kondensduk.

Teknisk Godkjenning

Mataki Halotex RS10 er et fantastisk undertak. Vi vet det, men det er like viktige at våre kunder er trygge på at de får topp kvalitet. Derfor har vi engasjert Sintef Byggforsk for testing og prøving på alle mulige måter. Du kan lese mer om testresultater i Teknisk Godkjenning nr. 20057. I tillegg til prøvingen som er gjennomført for å få en Teknisk Godkjenning, tar Sintef Byggforsk stikkprøver hvert eneste år, og tester bestemte egenskaper. Som en del av CE-godkjenningen har vi også ekstern testing av andre institutter i tillegg til en bred interntesting under produksjon. Alt for at du skal være sikker på å få kvaliteten vi lover - hver gang!

Prøv da vel!

Etter en gjennomgang av alle de gode egenskapene til Mataki Halotex RS10 diffusjonsåpent undertak, forstår du sikkert hvorfor vi kaller den en fullspekket råtass. Vi er genuint stolte av vårt nye undertak. Neste gang du trenger et diffusjonsåpent undertak, test Halotex RS10! Kjenn den unike og robuste overflaten som tåler det meste. Føl deg trygg på at undertaket beskytter deg om du skulle tråkke feil. Vær sikker på at du har valgt et kvalitetsbelegg som ikke vil gi deg bekymringer i etterkant. Prøv da vel!

Gå til Mataki Halotex RS10 produktside
 

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.