Fordelene med Haloproof radonsperre

Fordelene med Haloproof radonsperre

08-12-2016 
Av: Owe Svensson
Grunn
Radonsperre%5B1%5D
Radonsperre ble i 2010 påbudt i alle bygg hvor mennesker skal oppholde seg. Men hvordan skiller man mellom alle de ulike variantene? Her er fordelene ved Haloproof radonsperre.

Radonsperren, eller membranen, legges inn i selve gulvkonstruksjonen for å forhindre radongass i å trenge seg inn gjennom konstruksjonen. Etter at de nye kravene kom i 2010 ble det pålagt å montere radonsperre i alle nye byggverk hvor mennesker skal befinne seg.

Men det finnes ikke kun én radonmembran på markedet. Så hva er det egentlig som skiller Haloproof radonsperre fra andre varianter?
 

4 fordeler ved Haloproof


Haloproof RMS 400 er en 0,4 millimeter tykk membran som legges inn i gulvkonstruksjonen for å hindre at radongass trenger seg gjennom konstruksjonen. Den er produsert i 386 g/m2 blå polyolefin og innehar en rekke innebygde egenskaper som til sammen skal sikre et optimalt resultat. Haloproof er også Teknisk godkjent av SINTEF for montasje i bruksklasse B.

Men hva er fordelene?

1) Krymper minimalt ved store temperatursvingninger

Fordi membranen er produsert så å si uten spenninger, vil den kunne opplevelse som “død” under montering, noe som gjør at den nesten ikke krymper uavhengig av temperatur. Dette gir en membran som legger seg meget godt ned på underlaget. Membranen vil også på grunn av dette være enkel og smidig å jobbe med når man holder på med hjørner og detaljer.
 
2) Har høy kuldemykhet ved lave temperaturer

Selve radonmembranen er gjennomtestet for bruk ned til -5ºC. Systemet er dessuten enkelt å bruke og det er kompatibilitet mellom membran og tilbehør, noe gjør systemet enkelt å jobbe med. Tilbehøret, som alle taper, lim og tettemasser, er også utviklet for å kunne benyttes ned ved installasjoner i -5ºC.
 
Hele Haloproof radonmembransystemet er utviklet med tanke på entreprenøren og installatøren og det arbeidet de skal utføre.
 
3) Membranen leveres i ulike bredder

Alle rullene er 25 meter lange, men kan fås med ulike breddemål: 4, 2, 1 og 0,5 meter
 
4) Markedets mest komplette radonsystem

Haloproof RMS kommer med et tilhørende program, noe som gjør det til markedets mest komplette radonsystem. Dette gjør det mulig for alle å installere et radontett sjikt etter gjeldende lover og regler – på en enkel måte.

Det spesialtilpassede tilbehøret gjør det enkelt og raskt for montør å montere et radontett sjikt- med et optimalt sluttresultat. Tilbehøret inkluderer produkter som prefabrikkerte hjørneløsninger, universalmansjetter og den selvutjevnende RMS tettemassen.

Hvor mye tilbehør som kreves avhenger av antall gjennomføringer, antall hjørner, avslutning av membranen og andre faktorer. Minimum tilbehør er radonmembran og dobbeltsidig butyl tape.

Owe Svensson

Produktsjef i Mataki siden 2013.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.