Derfor trenger du profesjonell rådgivning når taket i borettslaget skal byttes

Derfor trenger du profesjonell rådgivning når taket i borettslaget skal byttes

20-07-2017 
Av: Tommy Starmer
Tak
tak-tekking-1%5B1%5D
Shingel eller takstein? Hvilket underlagsbelegg bør du velge? Og behøver egentlig borettslaget nytt tak? I denne artikkelen viser vi deg hvorfor det er viktig med profesjonell rådgivning når dere vurdere å bytte tak i borettslaget.

Når dere skal investere i nytt tak i borettslaget er det mange ting du må overveie. Noen av disse valgene er lette, som for eksempel å velge farge. Eller, det er kanskje ikke direkte lett, men om du velger feil gir det ikke alvorlige konsekvenser.

Andre valg er vanskeligere og mer komplekse. Må du for eksempel ha en sterkere bygningskonstruksjon enn hva som er nå, dersom du velger takshingel? Og er alle typer tekking laget for alle typer tak? Det finnes en mengde spørsmål som profesjonelle fagfolk bør svare på.

I tillegg finnes det en del andre grunner til å velge profesjonelle utøvere:
 

Hvorfor du behøver hjelp fra profesjonelle fagfolk


1) Taksjekken er viktig

Når behøver du å skifte tak?

Det er forskjellig levetid på tak, og naturlig nok er det materialet som avgjør livslengden. Vi pleier å si at et gjennomsnittlig tak har en levetid på 20 til 30 år. Når det nærmer seg utbedrings- eller utskiftningstid er det mange som tenker at taket ikke er modent for dette fordi det ikke har synlige skader.

Men å trekke en slik konklusjon kan koste dyrt. Det finnes nemlig flere potensielle skader som ikke er så enkle å se, og som er vanskelige å avdekke uten profesjonell hjelp. Indre skader er vanskeligere å avdekke selv, og her er det sikrest å overlate jobben til fagfolk.

Les også: 4 grunner til at du bør velge Matakis takshingel til borettsalg

Det er mulig å sjekke flere av de synlige tegnene på skader selv. Når det er sagt, en profesjonell vil selvfølgelig kunne fortelle mer utfyllende om alvorlighetsgraden på eventuelle skader.

For borettslag kan det være smart å inngå en tilstand- og ettersynsavtale. Dette er en fast avtale med en profesjonell takentreprenør som kan gjøre rutinemessige sjekker. Videre kan de reparere skadene underveis, noe som både er tids- og kostnadsbesparende. Å ha kontinuerlig sjekk og vedlikehold av tak i borettslag er viktig, da unngår dere å plutselig bli overrasket over takets tilstand.
 
2) Hjelp til å velge løsning

De beste fagfolkene hjelper deg ikke bare med utførelsen av jobben, de hjelper deg også med å velge riktig løsning, for så å guide deg gjennom de forskjellige stegene.

Vi i Mataki vet for eksempel at du alltid må velge løsninger som er TEK 10-godkjente. TEK 10 er en forskrift fra Direktoratet for Byggkvalitet som sier hvilke tekniske minimumskrav alle byggverk i Norge må ha for å kunne oppføres lovlig.

En annen viktig ting du alltid bør se etter er om produktene er Sintef-godkjente. Denne godkjenningen er et anerkjent kvalitetstegn som holder høy standard.

Les også: Nytt tak over hodet i Vogtsvei borettslag
 
3) Kvalitet på arbeidet

Ved å velge profesjonelle fagfolk hever du kvaliteten på utførelsen av jobben som skal gjøres. Dugnad er nok adskillig billigere der og da, men i lengden gjelder kvaliteten på arbeidet. Med fagfolk er du sikker på at du får kvaliteten du faktisk betaler for, og ikke sitter igjen med de samme problemene om et par år.
 
4) Reklamasjon 

Når du betaler for en tjeneste kan du også reklamere på denne tjenesten i motsetning til om du velger å gjøre arbeidet selv for å spare penger. Dette fører igjen til at du er bedre rettslig sikret dersom skader eller mangler skulle dukke opp innen reklamasjonstiden.

Les også: 5 grunner til å velge Metrotile takpanner
 
5) Garanti

Dette går litt på det samme som reklamasjon. Fagfolk vil gi deg en garanti på arbeidet de har levert. Dette er en garanti som du kan lene deg på om du skulle finne noe mangelfullt ved oppdraget.

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.