5 spørsmål å stille leverandøren av materialer

5 spørsmål å stille leverandøren av materialer

29-06-2016 
Av: Kjetil Henriksen
Tak
Bilde av en håndverkere i ferd med å legge undertak på taket.
Mengden ulike byggprodukter som finnes er langt mer enn hva man kan telle på to hender. Så hvordan vet man hvilke produkter som egentlig er best?

Den enkleste måten å velge riktig på er å kontakte leverandøren av materialene. Fortvil ikke dersom du er usikker på hvordan du skal gå frem, og hvilke spørsmål du bør stille. Vi hjelper deg på vei slik at du kan ta gode produktavgjørelser.

1. Hva er den viktigste forskjellen på nettopp dette produktet og et tilsvarende?

Det er mye som skiller et produkt Mataki tilbyr fra et produkt presentert av en konkurrent. Mataki er først og fremst en av Nordens ledende produsenter og leverandører av tak og byggeprodukter. Det er stort fokus på høyteknologiske, men allikevel miljøvennlige, innovative og energisparende løsninger produsert i lokalområdet for å optimalisere tilgjengeligheten. Produktene er basert på lang erfaring og stor kunnskap om bransjen.

Alle produkter er produsert med fokus på høy kvalitet og brukervennlighet. Ved bruk av Matakis spesialtilpassede klebe- og tetteprodukter er du garantert tette gjennomføringer i henhold til myndighetens krav.
 
2. Er produktet testet for norske forhold?

Mataki og Nordic Waterproofing har gjennom mange tiår utviklet solide og tette takløsninger for nordiske forhold. Alle produkter er grundig testet slik at de tåler all slags vær- og klimaforhold. Vi opplever stadig mer ekstremvær, og det er viktigere enn noen gang å investere i gode takløsninger. Utregninger viser at den årlige nedbørsmengden i Norge forventes å øke med mellom 5 og 30 prosent fram mot 2100. Nye tilpassede produkter kommer stadig på markedet, slik som eksempelvis Mataki Halotex RS10, et nytt underlagsbelegg for diffusjonsåpne undertak. Dette er et ekstra robust undertak som samler alle de viktigste produktegenskapene i ett og samme produkt.
I vårt langstrakte land er det også spesielt viktig med lokal kunnskap for å være kjent med utfordringer som kan oppstå i nettopp det området du skal bygge i. Det vil blant annet være relativt store temperaturforskjeller fra nord til sør. Det anbefales alltid å snakke med leverandør og påse at de imøtekommer alle krav til klimatilpasning.

Du kan lese mer om geografiske utfordringer i byggeprosjekter her.  

3. Passer produktet til akkurat dette prosjektet?

Dersom du har spørsmål som retter seg mot et spesifikt prosjekt du planlegger eller jobber med vil det alltid være smart å ta kontakt med leverandøren. En leverandør med bred fagkunnskap skal kunne bistå deg slik at du får den hjelpen du behøver. Mataki sitter på lang erfaring og mye kunnskap slik at de kan hjelpe deg med å finne riktig produkt til riktig prosjekt. Kanskje har de også nye produkter som kan passe bedre enn det du har brukt tidligere.
 
4. Kan jeg motta en prøve av produktet?

Man gjør ikke et tilfeldig hastekjøp av produkter til byggprosjektet. Om du er usikker på hvordan et produkt ser ut, føles og hvordan det er å bygge med, be om en prøve. Mataki sender deg gjerne en prøve på produkter for tak dersom du ønsker å se produktet før du kjøper.

5. Kan jeg motta dokumentasjon?

Be alltid om dokumentasjon på eksempelvis garantier og reklamasjon. Du som kunde skal kunne kreve tilstrekkelig dokumentasjon på produktene du kjøper fra din leverandør. Undersøk om leverandøren har en fortid, nåtid og fremtid med tanke på eventuelle reklamasjoner i fremtiden.

Myndighetene stiller også strenge krav til hvordan du som byggherre skal dokumentere miljø- og helsefarlige produkter (kilde). Ifølge TEK10 er produsenter av byggevarer ansvarlige for å sørge for at produktets egenskaper er dokumentert før de brukes i et byggverk. Dokumentasjonen skal identifisere varenes egenskaper og opprinnelse, og skal være tilgjengelig ved omsetningen. Matakis dokumentasjonsløsning identifiserer produktspesifikasjoner, drift og vedlikehold, noe som gir deg som byggmester en ekstra sikkerhet.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.