5 grunner til å velge Metrotile takpanner

5 grunner til å velge Metrotile takpanner

24-05-2017 
Av: Roger Mikalsen
Metrotile-takpanner%5B1%5D
Metrotile takpanner kombinerer stålets styrke med klassisk design.

Takpanner er både slitesterkt, enkelt å montere og gir et estetisk pent tak. Med mange ulike typer på markedet kan det derimot være vanskelig å vite hva du bør velge når du skal ha nytt tak.

Derfor har vi samlet sammen de fem viktigste grunnene til at Metrotile takpanner er det beste valget.
 

5 grunner til å velge Metrotile takpanner


1) Opptil 40 års garanti

Tenk om du kun var nødt til å bytte ut taket hvert førtiende år? Metrotile takpanner har lang levetid og god rustbeskyttelse. Det er med andre ord et sterkt tak som tåler all slags vær – fra ekstrem kulde eller varme til høy fuktighet, nedbør og storm. 

Også langs den norske kysten, som er spesielt utsatt for ekstremvær, håndterer Metrotile klimaet bedre enn andre stålprodukt. Faktisk har disse takpannene blitt testet til å tåle ekstremvær verden over og vindhastigheter på mer enn 190 km/t.

2) Raskt og enkelt å montere

I tillegg er takpannene både enkle og raske å montere. Dette er fordi de veier lite, samtidig som platenes størrelse gjør håndtering og kapping lett. Platenes størrelse gjør også at vindforholdene ikke vil være avgjørende for arbeidet, noe som betyr at tekkingen kan legges (nesten) uansett vær.

Metrotile takpanner monteres vannrett med takhellingen, noe som gjør at ikke skruer løsner ved tøffe vindforhold. For å gjøre hele monteringen så enkel som mulig er også tilbehørsprogrammet oversiktlig og lettfattelig.

3) Gjør taket tett samtidig som det transporterer ut eventuell fukt og kondens

Metrotile takpanner fra Mataki er bygget opp med en kjerne av stål, en underside av Aluzink toppet med primer, en overside bestående av Aluzink belegg toppet med primer og en overflate med emaljert skiferstrø og/eller akryllakk.

Denne unike konstruksjonen i et Metrotile tak gjør taket tett samtidig som det sikrer at fukt og kondens transporteres ut. Dette minsker naturligvis muligheten for fukt i takkonstruksjonen, slik at man enklere unngår fuktskader som oppstår fordi taket ikke lenger er tett.

Metrotile Prestige og Metrotile Prestige ACO har den samme høykvalitetslakkeringen med ekstra UV-beskyttelse, noe som gir minimal fargeforandring over tid.

4) Aluzinkbelegget genererer nytt beskyttelseslag ved rifter og kutt i materialet

Metrotile er beskyttet av materialet Optigal™ aluzinc, som er en spesiell blanding av sink og aluminium. Hvilken betydning har dette? Beskyttelsen gjør Metrotile korresjonsmessig 2-4 ganger sterkere enn normalt galvanisert stål. Selvoppbyggingen av Aluzink vil i tillegg forhindre nedbrytning av taket ved at materialet vandrer over den åpne flaten.

5) Miljøvennlig

Fordi takpannene er laget på en base av galvanisert stål og stengranulat, kan de miljøvennlige takplatene resirkuleres opp til 100 prosent.

Roger Mikalsen

Produktsjef siden 2016. Byggmester siden 2002. Lang erfaring som leder av byggmester- og entreprenørbedrifter med fokus på eneboliger.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.