4 løsninger for taktekking

4 løsninger for taktekking

22-06-2016 
Av: Kjetil Henriksen
Tak
Bilde av en håndverker i ferd med å legge undertak på taket.
Unngå overraskelser på byggeplassen. Ved å være klar over hva du velger blir det enklere å vite hva du kan forvente under monteringsfasen og hva resultatet blir.

Å velge taktekkingsbelegg er ikke det samme som å velge brød. For at du skal kunne finne det alternativet som passer ditt prosjekt best gir vi en kort, oversiktlig og enkel oppsummering av de ulike løsningene Nordic Waterproofing tilbyr for taktekking.
Vi beskriver her vanskelighetsgraden på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er lett og 5 er vanskelig. Dette er illustrert på en skala bestående av små tak.

Mataki Super Safe Xtra

Mataki Super Safe Xtra er et nytt takbelegg som er spesielt utviklet for å forenkle og effektivisere monteringsprosessen uten at det går på bekostning av kvaliteten. Det unike festesystemet med adskilt innfesting og klebefelt gjør det enkelt å montere belegget samtidig som det gir deg full kontroll på klebingen hele veien. Den inntrukkede klebestripen gir 100% klebefelt, mens innfestingen utenfor klebestripen sikrer høyere kvalitet på skjøten. Hver rull monteres med 27 skruer, og tydelig markerte skrufester i form av piler sikrer korrekt innfesting. Dette er et selvbyggerbelegg for proffen som gir raskere montasje enn selvbygger. I tillegg slipper man sveisingen som forekommer ved valg av ett-lag sveisebelegg.

Fordelene med Super Safe Xtra i forhold til tradisjonell Selvbygger er enkelt oppsummert raskere montering, sikrere skjøter fordi det ikke skrus eller spikres i limfeltet, samt den ferdige plasseringen av skruer for mekanisk innfestning som er dimensjonert for øverste vindbelastning i Norge. Til Mataki Super Safe Xtra finnes det nå også tilhørende dekorlister som gir et arkitektonisk uttrykk på ditt tak.

Bruksområde: Pultak, Saltak, boder, garasjer ned til 3 grader. Samt tekking under terrasser ned til 1,5 graders fall.

Vanskelighetsgrad: 1  

Vanskelighetsgrad én.

Les mer om Mataki SuperSafe Xtra. 

Mataki Selvbygger

Selvbygger er et ett-lags selvklebende belegg produsert med fokus på enkel “gjør det selv” montering. Selve monteringen krever ikke bruk av varmluft eller åpen flamme. Det er et belegg spesielt tilpasset det nordiske klimaet og består av SBS asfalt og en kraftig glassfiberforsterket polyesterstamme. Belegget kan monteres vertikalt og horisontalt, samtidig som det egner seg til både hus og hytte. SBS asfalten er svært brukervennlig, selv ved lave temperaturer, og gir bedre feste for overflatestrøet. Selvbygger må ikke forveksles med tradisjonell takpapp, som var i en ekstremt mye lavere kvalitet enn våre moderne overlagsbelegg.

Belegget kommer i to varianter: Selvbygger 3 monteres på tak (minimum fall 3°) og terrasse (minimum fall 1,4°). Selvbygger 6 monteres på fast underlag ned til 6°.

Vanskelighetsgrad: 2    

Vanskelighetsgrad to.

Les mer om Mataki selvbygger. 

Mataki Ett-lags Sveisebelegg

Sveisebelegget er et ett-lags takbelegg av SBS syntetisk gummi med forsterket fiberstamme, noe som gjør materialet svært elastisk og sterkt. Belegget har en levetid på hele 30 år og er velegnet til både nytekking og omtekking av gamle tak. Det er et produkt som er produsert i Norden og utviklet for Nordisk klima, noe som blant annet gir særegen god kuldemykhet og varmestabilitet. Mataki Ett-lags sveisebelegg er et av de mest brukte sveisebeleggene i hele Norden, og er derfor utprøvd i alle slags tenkelige klimatiske forhold.

Sveisebelegget kan monteres på flate og skrå tak med minimum 1,5° og belegget festes ved at omlegg og overganger sveises sammen. Monteringen bør utføres av en fagutdannet taktekker da det kreves erfaring og kompetanse for en korrekt og god gjennomførelse.

Vanskelighetsgrad: 4      

Vanskelighetsgrad fire.

Les mer om Mataki Ett-lags Sveisebelegg.

Mataki Takshingel

Mataki Takshingel kan brukes på gamle og nye tak og kan enkelt monteres både av selvbyggeren og proffen. Belegget har en plastbelagt bakside som gir enklere og renere legging. Takshingelen har dessuten markedets beste klebesystem med 100% klebing på alle felt som overlapper. Takshingel er utviklet spesielt for Nordisk klima og den harde skiferoverflaten gir både mindre fuktopptak og bedre holdbarhet.

Vanskelighetsgrad: 1   

Vanskelighetsgrad én.

Les mer om Mataki Takshingel.

Gjør smartere valg ved å være informert om hva som finnes og forenkle byggeprosessen ved å velge riktig type taktekkingsbelegg til hus og hytte. Ved å velge riktig første gang vil det spare deg for både tid og penger. Vær først og fremst oppmerksom på hva slags type montering som kreves, da dette avhenger av bruk av åpen flamme eller varmluft. Ikke gjør monteringsprosessen vanskeligere enn den må være. Velg materialer og produkter som er enkle å jobbe med, da dette vil øke både arbeidsgleden og effektiviteten.

Fokuser på produkter som kan garantere kvalitet. Velg robuste og fuktsikre løsninger når det gjelder materialer. Husk også at dersom det ligger shingel eller overlagsbelegg på et tak, enten det gjelder hytte, bod eller garasje, kan det være at du ikke kan legge på takstein på grunn av tyngden. I så tilfelle anbefales det å ta kontakt med en fagperson eller ingeniør som kna kontrollere dimensjoneringen. Du kan allikevel fritt tekke om taket med et av de ovennevnte produktene uten å bekymre deg for tyngden. Kort sagt: ved å være fokusert på kvalitet og hvilke løsninger som passer for hvilke tak vil du unngå misfornøyde kunder og reklamasjoner som kunne vært unngått.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.