4 grunner til at du bør velge Matakis takshingel til borettslaget

4 grunner til at du bør velge Matakis takshingel til borettslaget

22-06-2017 
Av: Tommy Starmer
Tak
borettslag-tak%5B1%5D
Det er ikke bare bare å velge nytt takbelegg når det gamle må byttes ut. Det bør oppfylle alle dine krav og samtidig være et trygt og godt valg. Her er fem grunner til hvorfor du bør velge takshingel til borettslaget eller sameiet.

Et tak skal først og fremst holde deg tørr, varm og trygg. Det skal også se fint ut, være enkelt å vedlikeholde og ha lang levetid – du investerer tross alt ikke i et nytt tak annethvert år.

Det finnes mange ulike materialer å velge mellom og det er enkelt å gå i fellen hvor du velger kun ut fra pris. Ta også i betraktning byggets utseende og karakter, værforholdene i området, og ikke minst levetiden for de takproduktene du ser på.

Også takfall har innvirkning på hvilket materiale du bør gå for. For å bruke takshingel kreves det at taket har minimum 15 grader takfall, og dersom du skal legge et nytt lag shingel på gammel shingel kreves det mimimum 19 grader takfall.

Takshingel er et populært valg i Norge, nettopp fordi det oppfyller mange av disse kravene. Men også takshingel kommer i ulike varianter og med ulik kvalitet, og det er derfor valg av leverandør er såpass viktig. For å gjøre det enkelt for deg har vi satt opp fire grunner til hvorfor det kan lønne seg å velge Mataki sin takshingel til borettslaget eller sameiet.  
 

Fordelene ved å bruke takshingel fra Mataki


1) Lang levetid

Visste du at mer enn 80% av alle hustak i USA er tekket med takshingel? Grunnen til det er at takshingel generelt har lang levetid. Basert på erfaringer fra profesjonell taklegging er livslengden til takmateriale som er laget av elastomerasfalt mer enn dobbelt så lang som for vanlig asfalt-materiale.

Takshingelen fra Mataki har en levetid på hele 30 år, og du kan derfor feire takets 30-årsdag med god samvittighet.

Belegget er også utviklet for kaldt klima, noe som blir stadig viktigere med tanke på værprognosene for årene fremover: Selv om vintrene i Norge vil bli varmere, forventes den årlige nedbørsmengden å øke med gjennomsnittlig 18 prosent fram mot 2100.
 
2) Generelt få problemer

Mye av grunnen til at takshingelen holder seg så lenge er fordi det solide materialet som kombinerer taksteinmaterialets hardhet med asfaltens tetthet byr på få problemer og lite vedlikehold.

SSB-asfalt er et holdbart materiale som tåler både kjemiske og mekaniske påkjenninger. Med takshingel vil du oppleve at taket verken flasser av skiferstrøet eller ruster, og den ru overflaten holder også snø og is bedre på taket, slik at du unngår skader på personer eller gjenstander som følge av ras fra taket. I tillegg unngår du den ubehagelige “trommingen” som ofte oppstår på taket når det regner.


Les også: Tre tegn på at taket i borettslaget må byttes

3) Enkel og rask montering

Fordi takshingel er et såkalt “gjør det selv”-produkt, betyr dette at det kan legges raskt og enkelt med enkle verktøy. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn du må? Ved å velge et takbelegg som både holder lenge og som er enkelt å montere, vil du spare store summer.

4) Det er enkelt å regne ut ditt materialbehov

Det skal være enkelt å finne ut hvor mye materialer du har behov for for å dekke ditt tak, og hva prisen kommer til å bli. Her er det du må se på:
  • Antall kvadratmeter tak
  • Antall meter møne
  • Antall meter gavl
  • Antall meter takfot
  • Antall meter kilrenne
  • Hvor mange takhatter finnes det på bygningen/bygningene?
  • Finnes det piper?
  • Laveste takfall i grader
I tillegg må du vite om det blir aktuelt med mønelufter og/eller nytt undertak.
 

Tommy Starmer

Salgssjef i Mataki. Jobbet i bedriften siden 2000.
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.
<  Tilbake til arkiv
Aktuelt
Kategorier:
Tak
Vegg
Grunn
Flate tak og membraner
Generelt
Aktuelle nyhetssaker
Feilfri montering
Referanser
Mataki sponser Oda
Abonner på vårt nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev og få en samling av våre siste nyhetsinnlegg på epost.